Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe testarea prototipurilor de vaccin pentru COVID-19 pe animale

Inquam Photos / George Calin
covid coronavirus parlament

Oamenii de ştiinţă ruşi au început testarea pe animale a prototipurilor de vaccinuri potenţiale împotriva noului coronavirus într-un laborator din Siberia, Rusia, a anunţat vineri Autoritatea rusă responsabilă cu protecţia consumatorilor, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia a raportat până în prezent 199 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, mai puţin în comparaţie cu multe alte ţări europene, însă cifra a crescut brusc în ultimele zile. O persoană diagnosticată cu acest virus a decedat.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie Vector din oraşul Novosibirsk au dezvoltat prototipuri de vaccin bazate pe şase platforme tehnologice diferite pentru a încerca să afle cât de eficiente sunt şi în ce doze ar putea fi administrate, a precizat Serviciului Federal de Supraveghere a Protecţiei Drepturilor Consumatorului, Rospotrebnadzor.

Oamenii de ştiinţă la din toată lumea au avertizat că dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complex, iar acesta nu ar putea fi produs pentru utilizarea pe scară largă mai devreme de 12-18 luni.

"Cel mai adesea, pentru astfel de studii sunt utilizaţi şoareci de laborator şi şobolani, dihori, primate inferioare şi alte linii speciale de animale de laborator", a precizat Rospotrebnadzor, într-un comunicat.

Cercetătorii ruşi estimează că vaccinul ar putea fi gata în ultimele trei luni ale anului 2020, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.