Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe vaccinarea în masă a populației din Moscova în lunile următoare

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Capitala şi cel mai mare oraş al Rusiei, Moscova, care a înregistrat cea mai mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni, a anunţat luni primarul Serghei Sobianin, citat de DPA, potrivit AGERPRES.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

"Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie", a declarat Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său.

El a menţionat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

Citește și: Capitala în scenariul roșu - Ministrul Educației anunță câte tablete s-au oferit elevilor

"Este o cifră mare', a apreciat primarul moscovit. El a avertizat însă că o revenire la măsurile de carantină, care au devastat economia rusă la începutul acestui an, ar fi "inacceptabilă şi imposibilă".

"Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor", a adăugat el.

În săptămâna trecută au existat "semne că răspândirea infecţiei este adusă sub control", a precizat Sobianin, adăugând că numărul persoanelor care au folosit transportul public a scăzut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.