Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia interzice Instagram și Facebook pentru activități 'extremiste': decizia a fost anunțată de Tribunalul din Moscova

Instagram
facebook instagram twitter

Tribunalul Tverskoi din Moscova a recunoscut luni activitățile rețelelor de socializare Instagram și Facebook, deținute de Meta Platforms, drept „extremiste” și le-a interzis în Rusia, relatează TASS. „Satisfaceți pretențiile Parchetului General de a interzice activitățile companiei Meta”, a anunțat decizia judecătorului Olga Solopova.

După cum a remarcat judecătorul, decizia de interzicere intră în vigoare imediat. Anterior, FSB-ul Rusiei a insistat asupra acestui lucru.

După cum a explicat procurorul, cerințele nu se aplică mesajului WhatsApp deținut de Meta. În plus, cetățenii și organizațiile nu vor fi trase la răspundere pentru extremism pentru utilizarea Facebook și Instagram. „Utilizarea produselor Meta de către persoane fizice și juridice nu trebuie considerată ca participare la activități extremiste”, a explicat un purtător de cuvânt al parchetului. „Persoanele fizice nu vor fi trase la răspundere doar pentru utilizarea serviciilor Meta”, a adăugat el.

În același timp, Meta este interzis să deschidă sucursale și să facă afaceri în Rusia. Procuratura Generală și FSB consideră că activitățile Meta sunt îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate.

Motivul apelului Parchetului General la instanță a fost ridicarea temporară a interdicției pentru rezidenții mai multor țări de a publica informații care conțin apeluri la violență împotriva cetățenilor ruși. Comisia de Investigații din Rusia a deschis un dosar penal pentru instigare la violență și omor împotriva rușilor în legătură cu acțiunile angajaților companiei. Anterior, Rusia restricționase deja activitatea Instagram și Facebook în Rusia. S-a decis să nu se limiteze activitatea messengerului WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.