Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intră în 'coasta' Ucrainei și în Nord: organizează exerciții militare de amploare cu și pe teritoriul Belarusului

ucraina harta lupte 7 martie

În perioada 9-25 august, un exercițiu operațional-tactic al Forțelor Aeriene și forțelor de apărare aeriană din Belarus va avea loc la terenurile de antrenament din Belarus și Rusia, a informat Ministerul Apărării din Belarus.

Potrivit departamentului militar, evenimentul de instruire în luptă se va desfășura în două etape: în perioada 9-11 august - în zonele de exercițiu de pe teritoriul Belarusului, în perioada 22-25 august - în limitele teritoriului și spațiului aerian al terenului de antrenament Ashuluk din Federația Rusă.

În exercițiu sunt implicate personal și armament, echipamente militare și speciale de la unitățile militare de aviație, trupele de apărare aeriană și trupele de inginerie radio, precum și echipajele de luptă ale instituției de învățământ "Academia Militară a Republicii Belarus", a informat Ministerul Apărării din Belarus.

Aceștia au adăugat că scopul exercițiilor este de a spori coerența formațiunilor și a unităților militare în îndeplinirea sarcinilor în scopul propus.

Vezi și: Statul Major al Armatei Ucrainei anunță mutări de trupe în Belarus: 'Rusia dislocă sisteme suplimentare de apărare aeriană!'

Belarusul, principalul aliat al Rusiei și la granița cu Ucraina, a fost folosit de Moscova pentru a-și lansa ofensiva.

În luna mai, președintele belarus Alexandr Lukașenko i-a cerut ministrului apărării de la Minsk să învețe din invazia Rusiei în Ucraina pentru dezvoltarea și echiparea militarilor din Belarus, relatează Ukraîinska Pravda.

„Voi spune sincer că așa am percepe altfel armata noastră și, în primul rând, armamentul armatei noastre. Și, din nou, sincer, operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina ne-a învățat multe”, a spus Lukașenko, citează Reuters.

Alexandr Lukașenko vrea să fabrice sistemul mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander până la sfârșitul anului.

Belarusul a cumpărat în luna mai sisteme de apărare antiaeriană S-400 și rachete Iskander din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.