Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii, ridiculizați de analiștii de război: Au câștigat după 16 iulie un teritoriu cât Andorra, dar au pierdut unul cât Danemarca

Freepik
razboi ucraina

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că forțele ruse încetinesc ritmul general al operațiunilor lor ofensive în Ucraina, reafirmând în același timp că obiectivele Rusiei în acest război nu s-au schimbat, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare.

În cadrul unei reuniuni cu miniștrii apărării din statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), Shoigu a declarat că trupele ruse vor încetini ritmul operațiunilor ofensive din Ucraina, susținând că este o decizie menită să minimizeze numărul victimelor civile.

Shoigu a pretins, de asemenea, că operațiunile din Ucraina se desfășoară conform planului și că forțele rusești își vor îndeplini toate obiectivele, ceea ce înseamnă că obiectivele strategice extrem de ambițioase ale războiului rusesc în Ucraina nu s-au schimbat.

Declarația lui Shoigu poate reprezenta, de asemenea, o încercare a Ministerului rus al Apărării de a explica și scuza câștigurile neglijabile pe care forțele rusești le-au obținut în Ucraina în ultimele șase săptămâni.

De când forțele rusești au reluat operațiunile, la data de 16 iulie, după o pauză operațională, ele au câștigat aproximativ 450,84 km2 de teritoriu nou, o suprafață aproximativ cât Andorra.

Forțele rusești au pierdut însă aproximativ 45.000 km2 de teritoriu de la 21 martie (data estimată a celui mai amplu avans al forțelor rusești în Ucraina), o suprafață mai mare decât Danemarca.

ISW subliniază că, așa cum a mai spus în alte evaluări, forțele rusești nu reușesc să transpună câștigurile tactice limitate în succese operaționale mai ample, iar operațiunile lor ofensive din estul Ucrainei și-au atins deja potențialul maxim.

Declarația lui Shoigu este probabil o încercare de a explica aceste eșecuri.

Concluziile zilei:

Forțele rusești au pierdut o suprafață mai mare decât Danemarca de la punctul culminant al invaziei lor în Ucraina, la mijlocul lunii martie, și au câștigat o suprafață de mărimea Andorrei (un procent din ceea ce au pierdut) în ultimele 39 de zile.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a reafirmat că Rusia nu și-a schimbat obiectivele strategice ale războiului.

Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la sud-vest și sud-est de Izium, la nord-est și sud de Bahmut și la vest și sud-vest de orașul Donețk.

Trupele de invazie au efectuat un atac terestru limitat în nord-vestul regiunii Herson.

Forțele ucrainene au continuat să vizeze mijloacele militare rusești și liniile de comunicații terestre în regiunile Herson și Zaporojie.

Autoritățile ruse de ocupație continuă să se confrunte cu acțiunile partizanilor și cu probleme interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.