Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia invocă un posibil 'incident nuclear' la centrala de la Zaporojie: 'Radioactivitatea nu va ţine cont de Kiev!'

Digi24
Zaporojie

La Centrala Nuclearo-Electrică Zaporojjie există riscul unei avarii nucleare, iar Rusia informează comunitatea mondială despre acest lucru, a declarat jurnaliştilor şeful Rosatom, Aleksei Lihaciov, relateză Rador.

"Informăm comunitatea mondială că centrala Zaporojjie este expusă riscului unei avarii nucleare şi este evident că Kievul consideră drept acceptabil un mic incident nuclear. Mare sau mic, radioactivitatea nu va ţine, însă, cont de Kiev. Va fi un precedent care va schimba pentru totdeauna cursul istoriei. Prin urmare, trebuie făcut totul pentru ca nimeni să nu se gândească la încălcarea securităţii centralei nucleare" - a spus acesta.

Potrivit informaţiilor Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate ale Ucrainei au reluat, după o pauză de două luni, atacurile asupra CNE Zaporojjie.

Conform datelor, numai în perioada 19-20 noiembrie, armata ucraineană a lansat spre centrală 25 de obuze, dintre care unul a lovit acoperișul clădirii speciale nr. 2, unde este depozitat combustibilul nuclear.

Trăgătorii au fost suprimaţi de focurile de răspuns. Ambele tabere implicate în conflict se acuză de atacuri la centrală.

În prezent, fondul de radiații în zona centralei nucleare este normal, a adăugat o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.