Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea frică a SUA pare să se confirme - militari ruşi au învăţat în Iran cum să folosească dronele furnizate de Teheran (Video)

The National
drone iran

Oficiali ruși s-au antrenat în Iran în ultimele săptămâni, în cadrul unui acord privind transferul de drone între cele două țări, a declarat joi Departamentul de Stat al SUA, transmite Reuters.

Oficiali americani au declarat luna trecută că Washingtonul deținea informații potrivit cărora Iranul se pregătește să furnizeze Rusiei până la câteva sute de drone, inclusiv unele capabile să transporte arme, și că oficiali ruși au vizitat Iranul pentru a vedea vehicule aeriene fără pilot la bord capabile de atac.

Afirmația a stârnit îngrijorarea că Iranul, care a furnizat drone aliaților săi din Orientul Mijlociu, oferă acum sprijin Rusiei pentru războiul său din Ucraina.

Ministrul iranian de externe a negat la momentul respectiv afirmația, inclusiv într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a declarat joi reporterilor, în timpul unei ședințe telefonice, că oficialii ruși au efectuat cursuri de pregătire privind dronele în Iran "în ultimele câteva săptămâni".

Statele Unite își vor "aplica cu fermitate" sancțiunile privind comerțul cu arme atât rusești, cât și iraniene, a spus el.

Transferurile de drone între cele două țări au fost "potențial sancționabile în cadrul a numeroase autorități", a spus Patel.

"Rămânem incredibil de îngrijorați de utilizarea și proliferarea dronelor de către Iran. Acestea au fost folosite pentru a ataca forțele americane, partenerii noștri din regiune și entități de transport maritim internațional", a mai spus Patel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.