Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, Iran şi Azerbaidjan fac coaliţie împotriva terorismului

pixabay.com
tanc rusia

Rusia, Azerbaidjan şi Iran s-au pronunţat în favoarea unei rezistenţe "exhaustive" în faţa terorismului, într-o declaraţie comună adoptată la finalul unui summit al preşedinţilor rus, azer şi iranian la Baku, relatează AFP. "Părţile sunt hotărâte să opună o rezistenţă exhaustivă terorismului şi extremismului (...) şi fac apel la comunitatea internaţională să-şi unească eforturile pentru a lupta de o manieră eficientă împotriva acestor provocări şi ameninţări pentru stabilitatea şi securitatea internaţionale", au subliniat Vladimir Putin, Ilham Aliev şi Hassan Rohani în declaraţia lor comună.

"Ameninţările şi riscurile în regiune nu încetează să crească. În aceste condiţii, legăturile noastre sunt o condiţie principală pentru pace şi stabilitate", a declarat preşedintele azer, în cadrul unei reuniuni cu omologii rus şi iranian. La rândul său, Hassan Rohani a cerut "mai multă cooperare" între cele trei ţări pentru a rezista terorismului de "manieră eficientă". Un apel susţinut imediat şi de preşedintele Vladimir Putin. "Zone de instabilitate, conflicte calde şi o ameninţare teroristă crescândă, înainte de toate din partea grupării teroriste Stat Islamic (SI) şi a Frontului Al-Nosra, reprezintă un pericol real pentru noi toţi", a subliniat el.

Rusia şi Iran sunt doi mari aliaţi ai regimului sirian al lui Bashar al-Assad pe care îl susţin politic, financiar şi militar în războiul împotriva jihadiştilor. Conflictul din Siria, declanşat de reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor în care s-au cerut reforme, a devenit mai complex de-a lungul anilor cu o multitudine de actori, sirieni şi internaţionali. Acesta s-a soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi, notează AFP, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.