Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își dotează două fregate cu arma supremă a secolului XXI

Baird Maritime
Zircon Hypersonic Missile

Fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”, din proiectul modernizat 22350, pot transporta până la 23 de rachete de croazieră, inclusiv arme hipersonice, informează agenția TASS, citând o sursă din industria construcțiilor navale.

”Această pereche (fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”) este capabilă să îndeplinească misiuni ce revin navelor clasice, de serie, din acest proiect. Au un set de echipament de luptă sporit. Există posibilitatea instalării armelor hipersonice”, a declarat interlocutorul agenției.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Potrivit spuselor sale, conform contractului, fregatele vor avea câte patru sisteme navale universale de tragere (UKSK), fiecare fiind calculat pentru opt rachete de croazieră ”Kalibr-NK” și/sau ”Oniks”, iar pe viitor – sistemul de rachete hipersonice ”Țirkon”/ Zircon.

Până acum, fregata ”Admiral Gorșkov”, din proiectul 22350, a efectuat deja trei lansări cu racheta hipersonică de croazieră ”Țirkon”/ Zircon, în cadrul testelor. Ultima dată, un astfel de exercițiu a avut loc în decembrie anul trecut. Toate lansările au fost considerate un succes, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.