Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își testează capacitatea de reacție nucleară: Lansări de rachete din aer, de pe mare și de la sol

bomba atomica

Rusia şi-a testat cu succes capacitatea de a efectua o lovitură nucleară masivă de reacţie, pe cale terestră, maritimă şi aeriană, precizează un comunicat al Kremlinului remis miercuri.

"Lansări practice ale unor rachete balistice şi de croazieră au avut loc în timpul exerciţiului", precizează comunicatul. Televiziunea de stat rusă l-a înfăţişat pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, discutând cu Putin despre aceste exerciţiu.

Acelaşi comunicat al Kremlinului arată că o rachetă balistică intercontinentală Yars a fost lansată de la un complex de testare din răsăritul extrem al Rusiei, că un submarin cu propulsie nucleară a lansat o rachetă balistică de pe Marea Barents şi că bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-95MS au testat lansarea aeriană a unor rachete de croazieră. Exerciţiul are loc într-un moment în care Rusia este blocată în ceea ce prezintă drept "o dispută existenţială" cu Occidentul, din cauza conflictului din Ucraina şi în contextul în care Moscova şi-a revocat ratificarea unui tratat de referinţă privind testarea nucleară, pentru a ajunge în concordanţă cu Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.