Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia joacă primul său meci acasă, contra Irakului, de la impunerea sancţiunilor UEFA şi FIFA

News.ro
minge fotbal poarta

Selecţionata de fotbal a Rusiei va juca duminică împotriva Irakului, la Sankt Petersburg, primul său meci pe teren propriu de la impunerea sancţiunilor din cauza invaziei din Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Naţionala Rusiei, pregătită de Valeri Karpin, nu a mai jucat acasă de la meciul cu Cipru, disputat în noiembrie 2021, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, competiţie pe care a ratat-o după ce a fost exclusă de FIFA.

După impunerea sancţiunilor dictate de UEFA şi FIFA, Rusia a jucat toamna trecută meciuri amicale în deplasare cu Kîrgîzstan (2-1), cu Tadjikistan (0-0) şi Uzbekistan (0-0).

Joi, la Teheran, Rusia va disputa un alt amical în compania Iranului, care la Mondialul 2022 a înregistrat o victorie şi două înfrângeri în grupă.

Federaţia rusă de fotbal (RFU) nu exclude afilierea la Confederaţia asiatică de fotbal, pentru a-şi putea înscrie echipele naţionale şi de club în competiţii internaţionale.

Menţinerea suspendării împiedică Rusia să participe la preliminariile EURO 2024 şi ale CM 2026.

Karpin, care recent şi-a prelungit contractul până în 2024, a susţinut propunerea ca doi jucători brazilieni de la Zenit Sankt Petersburg, Malcom şi Claudinho, care au obţinut recent paşaport rusesc, să poată juca la la echipa naţională a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.