Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lansează avioane în direcția Insulei Șerpilor pentru a șantaja coridoarele umanitare

insula serpilor

Aviația rusă efectuează zboruri în direcția Insulei Șerpilor și apelor Mării Negre.

Aceasta poate fi o amenințare la adresa coridoarelor umanitare care au fost deschise pentru evacuarea navelor din porturile ucrainene - a declarat, joi seară, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud” din Ucraina, Natalia Humeniuk, relatează Slovo i dilo preluat de Rador.

Potrivit acesteia, în aer, inamicul încearcă să folosească aviația tactică pentru a reaminti sistematic despre dominația sa asupra Mării Negre.

„În direcția Insulei Șerpilor, inamicul lansează avioane care zboară deasupra teritoriului și a zonei de apă, făcându-și cunoscută prezența. Și sugerând că pericolul poate veni și din aer pentru aceleași coridoare umanitare care sunt destinate navelor care ar putea părăsi porturile, deoarece acestea sunt blocate acolo timp de un an și cinci luni”, a afirmat Humeniuk.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale ale Ucrainei, Dmitro Pletenciuk, a declarat că, de la deschiderea coridoarelor maritime temporare de către autorităţile ucrainene, patru nave civile au părăsit cu succes porturile de pe coasta de sud ale ţării, acestea nefiind împiedicate de trupele ruse.

"Trei dintre acestea au plecat de la Marea Neagră, unul este în port în România, destinaţia în care urma să ajungă" - a precizat Pletenciuk.

Acesta a explicat că așa-numitul coridor pentru nave civile funcționează, fiind ales de Marina ucraineană ca fiind cel mai sigur.

"În zona noastră de responsabilitate, Forțele Armate fac tot ce este necesar pentru a garanta siguranța acestor nave și, în consecință, suntem pregătiți pentru provocările care pot apărea" - a adăugat Pletenciuuk. Potrivit militarului, în regiunea de sud-vest a Mării Negre, nu există invadatori ruși.

Espreso TV aminteşte că ministrul ucrainean al economiei, Iulia Sviridenko, a anunţat, joi, că Ucraina a început să exporte cereale prin porturile croate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.