Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lansează un nou ultimatum pentru apărătorii Mariupolului

wired.com
mariupol razboi ucraina

Rusia a dat marţi un nou ultimatum forţelor ucrainene care continuă să opună rezistenţă în oraşul-port asediat Mariupol, mai ales în oţelăria Azovstal, cerându-le să depună armele până marţi la prânz în schimbul promisiunii de a fi lăsaţi în viaţă, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Ţinând cont de situaţia catastrofală care are loc în uzina metalurgică Azovstal, ghidându-se totodată după principii pur umane, Forţele Armate ruse le oferă încă o dată militarilor din batalioanele naţionaliste şi mercenarilor străini posibilitatea de a pune capăt ostilităţilor şi de a depune armele începând cu orele 12:00 (09:00 GMT)", a anunţat Ministerul Apărării rus.

"Tuturor celor care depun armele li se garantează că vor rămâne în viaţă", a declarat şeful Centrului de Control al Apărării Naţionale a Federaţiei Ruse, general colonelul Mihail Mizinţev, citat într-un comunicat.

Anterior, forţele proruse din Donbas, în estul Ucrainei, au anunţat că au început marţi asaltul asupra oţelăriei Azovstal din Mariupol, ultimul punct de rezistenţă din acest oraş ucrainean care este sub asediu de mai bine de o lună şi jumătate.

În acelaşi timp, Rusia a transmis că a lansat în noaptea de luni spre marţi zeci de raiduri aeriene şi cu rachete în estul Ucrainei. "Rachete de înaltă precizie ale forţelor aerospaţiale ruse au neutralizat 13 puncte de rezistenţă ale unităţilor armatei ucrainene", precum şi "concentrări" de trupe din apropierea oraşului-cheie Sloviansk, în regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul Apărării rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.