Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei la București acuză 'atacul demonilor regimului-marionetă de la Kiev asupra Bisericii canonice din Ucraina'

Radu Pop
Ambasada Rusiei in Romania
ucraina-biserica

Ambasada Federației Ruse la București susține într-o postare că serviciile de securitate ucrainene îi prigonesc pe credincioși, după ordinul de evacuare a mănăstirii Lavra.

„Raportul recent publicat al Oficiului Înaltului Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului privind situația din Ucraina menționează doar pe furiș perchezițiile efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei în mănăstirile, instituțiile administrative și de învățământ ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Totodată, documentul ONU exprimă doar „preocupări” că măsurile autorităților ucrainene POT FI DISCRIMINATORII. Uimitoare reacție în fața răului pur.

Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei a anunțat deja tare că reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene trebuie să părăsească unul dintre principalele simboluri ale lumii ortodoxe, mănăstirea Lavra din Kiev. Ministrul A. Tkachenko a declarat cu cinism că călugării vor putea rămâne în ea dacă se mută la Biserica Ortodoxă Raskolnițki din Ucraina.

Tragedia de la Lavra este cea mai rezonantă, dar, din păcate, nu este singura dintr-o serie de încălcări flagrante ale drepturilor credincioșilor și clerului de către ucrainenii-naziști.

Aparatul represiv al Serviciului de Securitate al Ucrainei a crescut numărul de interogatorii și arestări ale clericilor. O serie dintre aceștia sunt privați de cetățenia ucraineană, iar în mass-media locală a fost lansată o campanie de defăimătoare cu participarea politicienilor și a oficialilor de rang înalt.

Astfel de acțiuni nu pot fi judecate altfel decât ca fiind o încălcare gravă a drepturilor credincioșilor, încălcarea prevederilor Cartei Națiunilor Unite, Declarația Universală a Drepturilor Omului, Declarația privind eliminarea tuturor formelor de intoleranță și discriminare pe motive de religie și credință și altele documente internaționale care asigură dreptul omului la libertatea religioasă.

În încercarea sa de a face rău Moscovei, regimul de la Kiev depășește deja toate granițele rezonabile, invadând fără ceremonie viața spirituală a cetățenilor. Ei bine, în Rusia, s-a întâmplat de multe ori ca zidurile mănăstirilor să reziste asediului vechi de multe luni al dușmanului, până la urmă, principala forță a apărătorilor era în adevăr și în tăria credinței lor. În slujba de duminică din 26 martie, mii de enoriași pașnici au mers la Lavra, exprimându-și solidaritatea și sprijinul pentru poziția Bisericii-mamă.

Nu există nicio îndoială că atacul actual al demonilor regimului marionetă de la Kiev asupra bisericii canonice din Ucraina se va termina în cele din urmă cu prăbușirea acesteia”, susține ambasada rusă în România, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.