Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia loveşte dur România în domeniul gazelor

gaze

Gazprom a redus marţi gazele livrate României cu 26,7%, cea mai drastică reducere de până acum.

Beneficiarii din Romania au primit marti cu 26,7% mai putine gaze rusesti in raport cu nominalizarile transmise de Transgaz, informeaza Departamentul pentru Energie. Importul actual al Romaniei din Rusia se afla la un nivel nesemnificativ de circa 0,2 milioane metri cubi pe zi, reprezentand consumul zilnic al unui oras ca Botosani sau Satu Mare ori consumul CET Timisoara.

"Ieri, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti ne-a transmis un raspuns oficial conform caruia scaderea livrarilor de gaze rusesti este cauzata de anumite disfunctionalitati tehnice, aparute ca urmare a unor actiuni Gazprom de umplere a depozitelor de gaze pentru pregatirile necesare perioadei de iarna", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, citat de hotnews.ro.

Consumul actual total al Romaniei este de circa 26 milioane metri cubi pe zi, in timp ce productia interna de gaze naturale este de 31 milioane metri cubi pe zi.

Romania a inmagazinat pana in acest moment cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.