Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota Rusiei dispune de 16 rachete Kalibr gata de lansare în Marea Neagră

thetimes.co.uk
flota rusia vapoare

Forțele Navale ale Ucrainei raportează, vineri, că Rusia menţine în Marea Neagră şase nave, dintre care trei sunt înarmate cu 16 rachete Kalibr - potrivit agenției UKRINFORM.

În Marea Mediterană, de asemenea, sunt şapte nave ale ocupanţilor ruşi, iar una dintre acestea este înarmată cu patru rachete de tip Kalibr.

În Marea Azov au fost detectate două nave ruseşti, dintre care una are opt rachete Kalibr.

Vadim Skibiţki, șef adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerului Apărării de la Kiev, a declarat că ruşii transferă rachete Kalibr în Crimeea de cel puțin două ori pe lună. „Acum, rușii sunt capabili să producă aproximativ 25 de rachete Kalibr pe lună, 35 de rachete Kh-101, două de tip Kinjal şi cinci rachete balistice Iskander-M" - a explicat oficialul GUR. Potrivit acestuia, "ruşii reușesc să importe componente pentru producția de rachete, în pofida sancțiunilor internaționale".

Armata ucraineană a raportat că, în noaptea de 13 spre 14 mai, apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare mai multe drone și rachete de croazieră lansate de ruşi. Armata rusă a lansat drone Shahed-136/131 şi rachete Kalibr de pe nave aflate în Marea Neagră, precum și rachete de croazieră de tip Kh-101/Kh-555/Kh-55 din aeronave strategice Tu-95MS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.