Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia masează trupe și echipament militar masiv la granița cu Ucraina

rusia armata

Rusia a mobilizat la graniţa cu Ucraina, la o bază temporară creată pe poligonul din Kuzminsk (la doar 50 km de frontieră), un număr mare de trupe şi echipamente, inclusiv lansatoare de rachete, tancuri şi piese de artilerie, după cum au relatat Reuters şi Unian. 

Convoaie de vehicule militare au fost detectate în zona de frontieră dintre cele două ţări, iar multe dintre aceste camioane nu aveau tăbliţe de înmatriculare, iar militarii ruşi nu aveau nici ei însemne. 

Astfel, echipamentele şi militarii din regiunea de frontieră Rostov seamănă foarte mult cu militarii din Donbas - teatrul unui conflict ce opune armata ucraineană miliţiilor separatiste - pe care Kievul şi Occidentul îi consideră trupe ruseşti disimulate. 

Armamentul mobilizat la această bază, inclusiv lansatoare de rachete multiple 'Uragan', tancuri şi obuziere autopropulsate, este cel folosit în conflictul din estul Ucrainei. 

Cantitatea de echipamente militare de la această bază este de trei mai mare decât în luna martie, când jurnalişti au fost lăsaţi să intre în zonă. Atunci puteau fi văzute doar câteva echipamente. 

O fotografie făcută la baza de pe poligonul din Kuzminsk, la circa 50 de km de frontiera cu Ucraina, relevă clar prezenţa militarilor ruşi în zonă. 

O mare parte a drumului care duce de la poligonul Kuzminsk, prin stepă, până la graniţa cu Ucraina se vede clar că a fost reparată recent, pentru a putea să treacă echipamentele grele. 

În acest context, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a apreciat miercuri ca 'nepotrivită' întrebarea cu privire la probabilitatea unei invazii militare a Rusiei în Ucraina, într-un comentariu despre posibilitatea unei intervenţii în legătură cu regruparea forţelor ruse în regiunea Rostov. 

'În ceea ce priveşte mişcările de unităţi militare pe teritoriul Federaţiei Ruse, această întrebare este de competenţa Ministerului Apărării. Iar felul în care a fost formulată întrebarea - se pregăteşte o invazie - îl considerăm nepotrivit',a spus Peskov, într-o conferinţă de presă. 

Trupele staţionate în număr mare în zona de frontieră a Rusiei pot să invadeze teritoriul Ucrainei într-un timp scurt, aşa cum s-a întâmplat anul trecut în Crimeea, a declarat miercuri, la Kiev, adjunctul secretarului general al NATO, Thrasyvoulos Terry Stamatopoulos, citat de Unian.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.