Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dezminte zvonurile: 'Nu există nevoia de mobilizare!'

rusi Rusia armata

Nu există semne de mobilizare militară în Rusia, a anunțat luni, 12 septembrie, șeful Comisiei Consiliului Federației pentru Protecția Suveranității Statului Rus, senatorul Andrei Klimov.

"Nu observ semne ale unei astfel de nevoi, precum și introducerea legii marțiale", a spus el la un briefing, citat de presa rusă.

Totodată, Klimov a subliniat că jurnaliștii străini întreabă cel mai mult despre o posibilă mobilizare în Rusia. Potrivit acestuia, oponenții Federației Ruse și-au dorit de mult timp ca mobilizarea militară să înceapă în Rusia și să fie introdusă legea marțială.

La începutul zilei, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a redirecționat întrebările jurnaliștilor către Ministerul Apărării cu privire la faptul dacă Rusia are acum suficientă armată pentru a efectua o misiune și dacă există planuri de mobilizare generală. Totodată, el a menționat că Rusia va realiza îndeplinirea tuturor obiectivelor care se confruntă cu „operațiunea militară specială” din Ucraina, așa cum numește Moscova invazia.

În iulie, presa occidentală a scris despre presupusele măsuri de mobilizare din Rusia. Apoi, Ministerul Apărării din Rusia a remarcat că numai o parte a forțelor armate ale Federației Ruse, al căror număr este suficient pentru a îndeplini toate sarcinile, este implicată în desfășurarea războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.