Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută militar: A dislocat o brigadă motorizată la graniță

pixabay.com
tanc rusia

Rusia a relocat la sfârşitul lunii mai Brigada nr.28 motorizată din Ekaterinburg (estul munţilor Urali) în oraşul Klinţî din Briansk (vest), în apropiere de graniţa sa cu Belarus şi Ucraina, a relatat miercuri presa ucraineană şi belarusă.

Potrivit ziarului ucrainean Segodnia, armata rusă a relocat trupe şi blindate de-a lungul graniţei cu Belarus, unde ar intenţiona să creeze baze militare cu un potenţial ofensiv considerabil. Publicaţia de la Kiev se bazează pe informaţii şi fotografii furnizate de organizaţia ucraineană de experţi militari şi voluntari InfoNapalm, care nu doar că monitorizează trupele ruse din Donbas - teatrul unui conflict armat din estul Ucrainei - ci şi urmăreşte mişcările trupelor ruse de-a lungul graniţei Federaţiei Ruse cu Belarus şi Ucraina.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

La 24 mai 2016, potrivit InfoNapalm, militari ai Brigăzii 28 motorizate din Ekaterinburg au sosit la Klinţî (regiunea Briansk), relatează, la rândul său, site-ul opoziţiei belaruse Charter97.org. Oraşul Klinţî este situat în apropiere de frontiera rusă cu Belarus şi cu Ucraina.

'În pofida faptului că Belarus este unul dintre principalii aliaţi militari ai Rusiei, cu care a creat (...) un sistem unificat de apărare aeriană, comandamentul rus desfăşoară de-a lungul graniţei cu Belarus noi baze militare cu un potenţial de luptă semnificativ', scrie în acest sens Segodnia.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Rusia încearcă să creeze o aşa-numită 'linie de apărare', consideră pe de altă parte jurnaliştii de la Charter97.org, dar potrivit mass-media ruse ar fi vorba de 'un pumn blindat superputernic', ca o contrapondere la NATO.

Ziarul local din Klinţî 'Vaşe delo', din 14 aprilie 2016, se referea la proiecte de amenajare a unor obiective militare în oraş, aminteşte în acest sens portalul belarus.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

Aceste informaţii survin în contextul în care Ministerul Apărării rus anunţase recent că va crea două divizii noi în districtul militar Vest şi o divizie în districtul militar Sud pentru a contracara creşterea capacităţilor NATO la frontierele Federaţiei Rusiei. O unitate motorizată va fi desfăşurată la Rostov pe Don (în sud, nu departe de graniţa cu Ucraina), iar altele două în regiunile Smolensk (vest) şi Voronej (sud-vest), relata în urmă cu o lună agenţia de presă TASS citată de agerpres.ro.

Citește și: O tânără de 24 de ani a murit din cauza plăcerii când se masturba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.