Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută și militar odată cu referendumurile din Estul Ucrainei: tehnică de ultimă generație și trupe proaspete pentru a asigura securitatea scrutinelor

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Mai multe referendumuri de alipire la Federația Rusă ar urma să fie organizate în 23-27 septembrie în Ucraina. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Pe canalele de Telegram pro-ruse este citat Vladimir Rogov, membru al administrației militaro-civilă din Zaporojie, în care se anunță întărirea prezenței militare prin trupe și tehnică, astfel încât securitatea referendumurilor să fie asigurată la sânge.

„Grupul de apărare aeriană din regiunea Zaporojie a fost întărit pentru a asigura siguranța referendumului”, a precizat Vladimir Rogov, citat de grupurile pro-ruse de pe Telegram,

Vezi si: Liderii mondiali critică Rusia din cauza invaziei din Ucraina și a planurilor de referendum: 'Dacă nu ar fi atât de tragic, ar fi fost amuzant' .

Majoritatea locuitorilor din Zaporojie așteaptă sosirea trupelor rusești și sunt în favoarea intrării regiunii în Federația Rusă, a mai declarat Vladimir Rogov, citat de Izvestia.

"Majoritatea locuitorilor centrului nostru regional - orașul Zaporoje - așteaptă sosirea armatei ruse și sunt în favoarea aderării la Rusia, dar, din păcate, nu vor putea participa la viitorul referendum, deoarece se află temporar sub ocupația trupelor ucrainene", a declarat Rogov.

Până în prezent, armata rusă controlează aproximativ 70% din teritoriul regiunii Zaporojie. Cu toate acestea, centrul regional - orașul Zaporojie este sub controlul forțelor ucrainene.

Pe 20 septembrie, șeful regiunii Zaporojie, Evgheni Balițki, a semnat un decret privind organizarea unui referendum privind intrarea regiunii în Rusia. Rogov a spus că votul va fi organizat în același scenariu ca și în Crimeea și a devenit cunoscut și faptul că peste 500 de mii de oameni vor deveni participanți la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.