Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută strategic în Egipt: emisarul special al preşedintelui Putin în Orientul Mijlociu, primit de preşedintele egiptean

cnn.com
Abdel Fattah al-Sissi

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a primit duminică o delegaţie rusă condusă de emisarul special pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui rus Vladimir Putin, care este vizat începând de vineri de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) care îl acuză de crime de război, relatează AFP, informează Agerpres.

Mihail Bogdanov, de asemenea viceministru al Afacerilor Externe, este însoţit în special de vicepremierul rus Denis Manturov, se arată într-un comunicat al preşedinţiei egiptene.

Cele două părţi "şi-au reafirmat angajamentul reciproc de a-şi consolida relaţiile", în special în domeniile economic şi industrial, referindu-se în special la Dabaa, prima centrala nucleară din Egipt pe care Rosatom-ul rus o construieşte de câteva luni.

Dependente de cereale sau arme ruse, majoritatea capitalelor arabe nu au adoptat până acum o poziţie faţă de conflictul din Ucraina, dornice să menajeze Moscova fără să se detaşeze de Statele Unite, care şi-au asumat cauza Kievului.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu - cereale în principal din Rusia şi Ucraina - este în mod deosebit înclinat să-şi păstreze relaţiile cu Moscova.

La 9 martie, preşedinţii Sissi şi Putin au discutat la telefon cu privire la crearea unei "comisii interguvernamentale bilaterale la Cairo", potrivit Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.