Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă acuzațiile de crime de război! Ministrul rus al Apărării: 'Luăm toate măsurile pentru a păstra viețile și siguranța civililor'

Serghei Șoigu

Armata rusă va continua operațiunea militară în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale, a declarat marți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o conferință telefonică, informează Interfax.

În deschiderea ședinței, el a amintit că „în conformitate cu decizia Comandantului-Șef Suprem, din 24 februarie, Forțele Armate Ruse desfășoară o operațiune militară specială în vederea protejării populației din Donbass, demilitarizării și denazificării Ucrainei. Principalul lucru pentru noi este să protejăm Federația Rusă de amenințarea militară reprezentată de țările occidentale, care încearcă să folosească poporul ucrainean în lupta împotriva țării noastre”, a spus Shoigu.

El a subliniat că „armata rusă nu ocupă teritoriul ucrainean, ea ia toate măsurile pentru a păstra viețile și siguranța civililor”.

Shoigu a spus că „în cursul ciocnirilor militare, partea ucraineană nu ezită să folosească civilii ca scuturi umane”.

„În curțile clădirilor rezidențiale, în apropierea școlilor și grădinițelor sunt amplasate sisteme de lansare multiplă, tunuri, mortare de mare calibru”, a spus ministrul.

El a mulțumit personalului „pentru curaj și eroism, îndeplinirea conștiincioasă și profesională a sarcinilor încredințate”.

Răspunsurile vin în contextul în care Ucraina a acuzat soldații ruși de crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.