Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă că pune la cale un RĂZBOI RECE: 'Pregătirea de luptă garantează securitatea țării'

razboi rece .

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a negat miercuri că Rusia s-ar pregăti pentru un nou Război Rece, după cum afirmă unii responsabili occidentali, relatează agenţia EFE.

'Activităţile planificate pentru pregătirea noastră operativă şi de luptă sunt prezentate drept semnale de ameninţare pentru ţările vecine nouă. Se propagă teza unei ameninţări militare, a unui nou Război Rece, a unei noi curse a înarmării', a spus Şoigu în faţa presei. 'Fără nicio îndoială, nu este aşa. Forţele noastre armate trebuie să garanteze securitatea ţării', a indicat responsabilul rus.

Citește și: Miley Cyrus a făcut SHOW PORNO pe scenă: Fanii au pipăit-o în zonele intime și au sărutat-o / VIDEO 18+

'Auzim în ultima vreme multe acuzaţii ale partenerilor noştri occidentali, preocupaţi de creşterea nivelului pregătirii şi capacităţii militare a forţelor noastre armate. Dar acestea sunt doar condiţii necesare pentru garantarea potenţialului de luptă al oricărei armate', a continuat Şoigu.

El a insistat că numeroasele manevre militare desfăşurate de armata rusă în ultimele luni 'nu sunt semnale la adresa cuiva şi cu atât mai puţin nu sunt ameninţări'.

Citește și: Asta e noua modă a fetelor, pe Instagram: Cum le sucesc mințile bărbaților / VIDEO

Pe lângă revenirea Marinei militare ruse în Marea Mediterană, după două decenii de absenţă din această zonă (1992-2013), şi operaţiunile aeriene în Siria, Rusia a trimis în ultimele luni mai multe nave militare în apropierea coastelor acestei ţări, iar sisteme de rachete antiaeriene S-300 şi S-400 au fost amplasate pe teritoriul sirian. În plus, autorităţile de la Moscova au anunţat săptămâna aceasta că baza navală deţinută încă de pe vremea Războiului Rece în portul sirian Tartus va deveni una permanentă, iar miercuri a fost ratificat un acord ce permite o amplasare pe termen nelimitat a avioanelor militare ruse pe aerodromul militar sirian de la Hmeimim.

Citește și: De ce sunt colorate pașapoartele, care e semnificația culorilor și ce elemente de securitate cuprind / VIDEO

Cancelariile occidentale şi-au exprimat preocuparea şi faţă de amplasarea unor rachete Iskander în enclava Kaliningrad. De asemenea, preşedintele Vladimir Putin, a suspendat săptămâna trecută tratatul cu SUA privind reconversia plutoniului militar, astfel că industria rusă de apărare va putea folosi de acum înainte acest material utilizat la producerea armelor nucleare. Liderul de la Kremlin a condiţionat reaplicarea acestui acord de retragerea trupelor şi echipamentelor militare desfăşurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO, respectiv România, Bulgaria şi statele baltice, informează agerpres.ro.

Citește și: Abia acum s-a aflat: DETALIILE neștiute despre Michael Jackson / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.