Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă cu vehemenţă bombardamentele din Siria care au rănit un copil

Kate Bolduan

Rusia a respins vineri informaţia conform căreia una din loviturile sale aeriene l-ar fi putut răni pe Omran, un copil sirian din Alep a cărui fotografie, ce-l arăta cu privirea goală, plin de praf şi acoperit de sânge, a făcut înconjurul lumii, provocând furie şi o puternică emoţie, informează AFP. "Avioanele ruse care operează în Siria nu vizează niciodată ţinte în interiorul unor zone populate", a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, într-un comunicat, afirmând că nicio lovitură aeriană rusă nu a avut loc miercuri seara în estul oraşului Alep, unde a fost luată acea imagine.

Realizată după un bombardament care a avut loc miercuri seara în cartierul rebel Qaterji, fotografia cu Omran, de patru ani, a făcut înconjurul lumii şi a suscitat indignarea pe internet. Cartierele din est sunt în mod regulat vizate de forţele aeriene ale regimului de la Damasc sau de aviaţia rusă. Potrivit lui Igor Konaşenkov, Qaterji se situează în afara zonelor de bombardamente ale aviaţiei ruse, deoarece acest cartier se învecinează cu coridoarele umanitare deschise de Moscova pentru a le permite locuitorilor să fugă din oraşul asediat.

Acuzaţiile din mass-media occidentale sunt "o exploatare cinică" a situaţiei din Alep şi "un clişeu al propagandei antiruseşti", a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării sugerează că atacul a fost comis de rebeli pentru a discredita eforturile Rusiei în favoarea creării unui culoar umanitar şi că un atac aerian nici nu a avut loc, în condiţiile în care unele ferestre prinse în fotografia cu Omran sunt intacte. "Dacă un atac a avut loc, atunci acesta nu a fost un raid aerian, ci explozia unor butelii de gaz folosite în mare cantitate de terorişti" sau tiruri de mortier, a afirmat el, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.