Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă schimbul de prizonieri cu Ucraina: Un astfel de schimb inegal nu poate fi considerat drept

Twitter
prizonieri rusi

Trimisul rus, Tatiana Moskalkova, a declarat marți pentru TASS că nu a discutat problemele legate de schimbul de prizonieri cu omologul său ucrainean, Dmitri Luninets, la Ankara.

„Sunt surprins să văd rapoarte în mass-media și pe rețelele de socializare despre posibilele schimburi de prizonieri între Rusia și Ucraina, unde 800 de persoane din partea ucraineană urmează să fie schimbate cu 200 de ruși. Nu am vorbit niciodată despre un astfel de schimb în timpul discuțiilor mele cu Avocatul poporului ucrainean Dmitri Lubinets la Ankara. Subliniez întotdeauna că aceste chestiuni sunt de competența ministerului rus al apărării", a spus ea.

„Un astfel de schimb inegal nu poate fi considerat drept”, a spus ea. „Problema repatrierii celor răniți are o natură juridică diferită și alte abordări în temeiul Convenției de la Geneva din 1949 privind tratamentul prizonierilor de război”.

Ziarul Hurriyet a spus mai devreme, citând-o pe ombudsmanul turc Seref Malkoc, că Ucraina ar fi predat o listă de schimb de 800 de persoane, în timp ce lista Rusiei avea 200 de nume, majoritatea militari și civili răniți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.