Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cumpără obuze de artilerie şi rachete de la Coreea de Nord, afirmă spionajul american, dezvăluie NYT

The Guardian
artilerie

Regimul rus a cumpărat milioane de obuze de artilerie şi rachete de la Coreea de Nord - care alocă 20-25% cheltuielilor militare -, pentru a-şi acoperi deficitele, potrivit spionajului american, citat de The New York Times (NYT).

Sancţiunile impuse de Occident Rusiei au limitat lanţurile de aprovizionare ale Kremlinului şi l-au obligat să se îndrepte către ţări sancţionate de ONU.

Armata rusă a primit drone din Iran, potrivit spionajului american.

Informaţii declasificate nu detaliază armamentul furnizat şi nici data achiziţiei.

Însă, cumpărarea de armament din Coreea de Nord pare să arate slăbiciunea complexului militaro-industrial rus, declară NYT un expert militar de la American Enterprise Institute, Frederick W. Kagan.

”Acesta este foarte probabil un indiciu al unui eşec masiv al complexului militaro-industrial rus, care are probabil rădăcini adânci şi implicaţii foarte grave pentru forţele armate ruse”.

”Kremlinul ar trebui să se alarmeze că trebuie să ceva de la Coreea de Nord”, declară Mason Clark de la Institute Studies of War.

Sancţiunile occidentale nu au oprit maşina de război rusă, însă par să aibă impact asupra capacităţii acesteia de reechipare.

”Singurul motiv din cauza căruia Kremlinul este nevoit să cumpere obuze de artilerie sau rachete din Coreea de Nord sau de oriunde altundeva este că Putin nu a vrut sau nu a putut să mobilizeze economia rusă pentru război nici măcar la cel mai elementar nivel”, apreciază Frederick W. Kagan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.