Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu mai poate utiliza dreptul de veto - Consiliul de Securitate urmează să propună convocarea Adunării Generale ONU

Agerpres - Reuters
ONU

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite urmează să se pronunţe asupra unei propuneri de convocare a unei sesiuni speciale a Adunării Generale ONU pe tema invaziei ruse în Ucraina, informează agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Votul Consiliului de Securitate ONU este procedural, astfel că niciunul dintre cei cinci membri permanenţi - SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie -, nu vor putea utiliza drepturile de veto.

Pentru convocarea reuniunii speciale a Adunării Generale ONU sunt necesare nouă voturi favorabile, astfel că există şanse mari ca iniţiativa să fie aprobată.

Reprezentantul permanent al Rusiei în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a blocat prin veto, vineri seară, în mod previzibil, un proiect de rezoluţie care critica dur intervenţia militară rusă în Ucraina. Proiectul de rezoluţie, elaborat de Statele Unite şi Albania, critica "în termenii cei mai puternici" "agresiunea rusă împotriva Ucrainei" şi cerea retragerea "imediată" a trupelor ruse. Dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU, 11 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie, iar trei s-au abţinut de la vot - China, India şi Emiratele Arabe Unite.

Rusia şi-a utilizat dreptul de veto, astfel că proiectul de rezoluţie împotriva intervenţiei militare în Ucraina a fost respins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.