Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu se joacă: Manevre militare intense în Crimeea

armata rusia

Rusia organizează începând de luni manevre aeriene tactice în Crimeea, a anunţat şeful interimar al Departamentului pentru mass-media din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, căpitanul de rangul I, Nikolai Voskresenski, citat de filiala ucraineană a RIA Novosti, în pagina sa electronică.

'Elicoptere de tipul Ka-27 şi Mi-8 din cadrul regimentului mixt aerian al Flotei Rusiei din Marea Neagră realizează sarcini privind detectarea de submarine aparţinând unui inamic convenţional (...) şi debarcarea de trupe în zona poligonului Opuk (pentru operaţiuni de desant maritim) şi a garnizoanei aeriene Kacea', a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Citește și: Apple extrage aur de zeci de milioane de euro din telefoanele și computerele vechi

În total, la aceste aplicaţii aeriene sunt implicate între 10 şi 30 de aparate ale aviaţiei Flotei Rusiei din Marea Neagră, relatează agenţia Sevastopol Press în pagina sa electronică. Totodată, Voznesenski a mai declarat pentru agenţia citată că, în urmă cu câteva zile, bombardiere de tipul Su-24M ale Flotei Rusiei din Marea Neagră au simulat în cadrul unui antrenament distrugerea unor ţinte aeriene cu rachete 'aer-aer' deasupra mării.

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc un test cu implicarea sistemelor mobile de rachete Iskander-M, în cadrul cărora a fost lansată o rachetă de pe poligonul Kapustin Yar, regiunea Astrahan (sudul părţii europene a Rusiei). O înregistrare video cu lansarea acestei rachete a fost postată luni pe internet de Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia de presă RIA Novosti în pagina sa electronică. Ţinta rachetei l-a constituit postul de comandă al unui inamic imaginar, situat la o distanţă de două sute de kilometri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cristian Tudor Popescu e DEVASTATOR: A servit ca o HANDICAPATĂ locomotor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.