Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu va trimite filme la premiile Oscar

filme, cinema, cinematograf

Niciun film rusesc nu va candida anul acesta la premiile Oscar, a anunţat luni seară Academia rusă de film, într-un moment în care Statele Unite şi Rusia trec printr-una dintre cele mai grave crize din istoria lor, odată cu conflictul din Ucraina, informează AFP.

Într-un comunicat, Academia a precizat că a decis să nu selecteze şi să nu trimită niciun film rusesc pentru a concura pentru Oscarul din 2023 pentru cel mai bun film străin, informează Agerpres.

Şeful comitetului responsabil cu trimiterea lungmetrajelor ruseşti la premiile Oscar, Pavel Ciuhrai, a denunţat marţi dimineaţa o decizie luată "pe la spatele său" şi şi-a anunţat demisia.

Anterior, luni, regizorul Nikita Mihalkov, un important cineast rus şi un puternic susţinător al regimului preşedintelui Vladimir Putin, a considerat inutilă participarea Rusiei la Oscaruri.

"Mi se pare că alegerea unui film care va reprezenta Rusia într-o ţară care, în realitate, neagă în prezent existenţa Rusiei pur şi simplu nu are sens", a declarat el pentru agenţia de presă TASS.

Mihalkov a amintit totodată că a propus crearea unui echivalent "eurasiatic" al Oscarurilor şi că proiectul său se află în curs de dezvoltare.

Născut într-o dinastie de artişti celebri în Rusia, Nikita Mihalkov, în vârstă de 76 de ani, a primit el însuşi Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1995 pentru lungmetrajul său "Soare înşelător", despre dictatura stalinistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.