Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu vrea un conflict înghețat în Ucraina: planul anunțat de Serghei Lavrov

News.ro
Serghei Lavrov

Problemele din Ucraina nu pot fi rezolvate doar prin "înghețarea" liniei de contact din Donbas, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în urma unei reuniuni a Consiliului miniștrilor de externe (CFM) al țărilor membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO).

"Nu am refuzat niciodată să rezolvăm problemele care au apărut ca urmare a acțiunilor Statelor Unite și ale sateliților săi de a pompa Ucraina cu arme pentru a înfrunta Rusia. Vedem o înțelegere din ce în ce mai mare că aceste probleme nu pot fi reconciliate doar prin odihna pe linia de contact din Donbass, deoarece unii doresc să 'înghețe' această linie și să continue să se gândească la ce să facă în viitor. Toată lumea înțelege natura geopolitică a ceea ce se întâmplă", a declarat șeful departamentului diplomatic rus.

Negocieri ci Occidentul, nu cu Zelenski

De asemenea, Serghei Lavrov îl numește „marionetă” pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și a anunțat că Rusia este pregătită pentru dialog cu Occidentul, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, citat de Agenţia de presă TASS. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a adăugat că Rusia este pregătită pentru dialogul cu ţările occidentale şi că, mai devreme sau mai târziu, acest dialog va avea loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.