Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu va lansa prima un atac nuclear. Explicațiile unui deputat din partidul lui Putin

19fortyfive.com
nuclear

Moscova va recurge la armele nucleare "doar ca răspuns" la o ameninţare nucleară la adresa Rusiei, a declarat miercuri un deputat rus din partea formaţiunii preşedintelui Vladimir Putin Rusia Unită, relatează dpa, scrie Agerpres.

Evgheni Popov, care este şi prezentator la televiziunea publică, a asigurat în declaraţii pentru canalul 4 de radio al BBC că Rusia "nu va ataca prima ţările occidentale". "Nu vom face vreun masacru nuclear în lume. Nu este politica noastră. Nu ne stă în obicei. Noi în Rusia suntem oameni paşnici, dar putem să răspundem dacă ne atacaţi", a punctat politicianul rus.

Întrebat dacă referendumurile anunţate în zonele ocupate din estul Ucrainei înseamnă că, odată anexate, acele teritorii vor fi apărate cu ajutorul armelor nucleare, Popov a răspuns: "Chiar nu ştiu ce să spun. Dar trebuie să ştiţi că ne vom apăra patria".

La insistenţele reporterului BBC dacă în opinia sa ar putea exista o situaţie în care Rusia să folosească prima arma nucleară, deputatul rus a reafirmat: "Doar ca răspuns, opinia mea este clară. Vom folosi arme nucleare numai ca răspuns. Numai ca răspuns la folosirea de arme nucleare împotriva teritoriului nostru. Ne vom apăra ţara suverană şi statul suveran. Şi, bineînţeles, armele nucleare sunt garantul securităţii noastre", a explicat Evgheni Popov.

Preşedintele rus a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra".

În discursul difuzat miercuri dimineaţă, Vladimir Putin a afirmat: ''Dacă integritatea teritorială a ţării noastre este ameninţată, atunci vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul - aceasta nu este o cacealma''.

Rusia posedă ''numeroase arme pentru a riposta'', a adăugat liderul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.