Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se laudă că au oprit ofensiva ucraineană și anunță sute de morți în rândul soldaților lui Zelenski: principalele zone de conflict

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut până la 120 de militari ca urmare a atacurilor aviatice ruse în zona Slaviansk și Kramatorsk, a anunțat Ministerul rus al Apărării. De asemenea, în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih ucrainenii ar fi pierdut 190 de militari, potrivit Moscovei. Declarațiile oficialului rus nu au fost confirmate și de Ucraina sau de o sursă independentă.

"Atacurile de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse au învins punctele de desfășurare temporară a unităților brigăzii 95 de asalt aerian în zona Slaveyansk și a brigăzii 81 de elicoptere aeriene din zona Kramatorsk a Republicii Populare Donețk. Până la 120 de militari ucraineni, 15 unități de vehicule blindate și auto au fost distruse", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ihor Konashenkov, vineri, în cadrul unui briefing.

Armata Ucrainei ar fi pierdut aproape 200 de persoane în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih în timpul zilei, în timp ce trupele ucrainene nu au desfășurat acțiuni ofensive, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

"În total, în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih, inamicul a pierdut două tancuri, șase vehicule de luptă pentru infanterie și alte cinci vehicule blindate, șapte camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 190 de militari în timpul zilei", a declarat Konashenkov. "În direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih, din cauza pierderilor mari din unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, care au stat la baza grupului, acțiunile ofensive nu au fost întreprinse de trupele ucrainene", a spus el.

Vezi și: Luptele din Herson sunt crâncene: Pentagonul remarcă un avans foarte lent al trupelor ucrainene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.