Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, poziție fermă: Nu va sista vânzările de arme Armeniei şi Azerbaidjanului

Medvedev

Rusia, criticată în aceste zile pentru că vinde arme Armeniei şi Azerbaidjanului, ţări aflate în conflict din cauza enclavei Nagorno-Karabah, a susţinut sâmbătă că vânzarea de armament îi permite să controleze capacităţile de înarmare ale celor doi vecini ai săi, pe care-i consideră parteneri strategici de prim rang, transmit Reuters şi EFE. 

"Dacă Rusia renunţă la acest rol, (Armenia şi Azerbaidjanul) vor cumpăra arme din alte ţări. Iar capacitatea acestora de a ucide nu va scădea. În schimb, s-ar putea distruge echilibrul de forţe care există datorită faptului că noi cunoaştem cererea partenerilor noştri şi ştim care este situaţia în regiune", a declarat premierul Dmitri Medvedev, într-un interviu difuzat sâmbătă pe postul de televiziune Rossia, citat de Agerpres

Şeful guvernului rus a apreciat că "implicarea altor ţări în această piaţă a livrărilor de arme", în loc să detensioneze situaţia, "mai mult ar complica-o". "Cred că aceste arme se pot cumpăra nu doar pentru a se face uz de ele, ci şi pentru a le folosi drept factor de descurajare care trebuie luat în seamă de toate părţile implicate în conflict", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.