Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preot rus excomunicat pentru că a încălcat porunca lui Kiril: A folosit cuvântul 'pace' în loc de 'victorie'

patriarhul kiril

Tribunalul Bisericesc al Diecezei din Moscova l-a excomunicat şi i-a retras dreptul de a mai sluji în Biserica Sf. Apostol Andrei, primul chemat și primul mărturisitor al lui Hristos, preotului Ioan Koval, care a înlocuit cuvântul 'victorie' cu 'pace', în timpul unei liturghii, relatează Pravmir, potrivit Rador.

Potrivit publicației, decizia a fost luată pe 11 mai. Membrii Tribunalului Bisericesc au adoptat decizia în unanimitate. La începutul lunii februarie, Patriarhul Kirill i-ar fi interzis personal clericului să mai slujească. Motivul unei astfel de decizii a fost un denunț făcut de către enoriașii bisericii, deranjaţi de faptul că preotul a înlocuit cuvântul 'victorie' cu cuvântul 'pace', în rugăciunea

'Despre Sfânta Rusie', pe care Patriarhul a binecuvântat-o ca să fie rostită în toate bisericile ortodoxe din Rusia. Textul conține următoarele cuvinte: 'Scoală-te, Doamne, cu puterea Ta, şi ajută poporul Tău și dă-i biruință'. Koval, potrivit publicaţiei, ar fi spus 'Scoală-te, Doamne, cu puterea Ta, şi ajută poporul Tău și fă pace'. Tribunalul Bisericesc consideră acțiunile preotului drept o ilegalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.