Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia profețește extinderea conflictului din Gaza: Pare extrem de necesar

Al Jazeera
Genocid Gaza

Rusia a cerut luni încetarea luptelor din Gaza şi a declarat că o reluare a negocierilor israeliano-palestiniene este esenţială pentru a evita riscul unui război mai amplu şi o creştere a "activităţii teroriste", relatează Reuters.

Rusia, care are relaţii cu Iran, Hamas şi cu marile puteri arabe, precum şi cu palestinienii şi cu Israelul, a acuzat în mod repetat Statele Unite şi Occidentul că ignoră necesitatea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967.

"Prioritatea de astăzi este încetarea rapidă a ostilităţilor în Gaza", a declarat Ministerul rus de Externe. "În caz contrar, ne vom confrunta cu riscurile de radicalizare şi de creştere a activităţii teroriste şi cu pericolul ca acest conflict să îşi extindă geografia", avertizează MAE rus.

Rusia, care luna trecută a înfuriat Israelul invitând o delegaţie Hamas la Moscova, a declarat că unitatea palestiniană este esenţială pe baza Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, condusă de Mahmoud Abbas. "Pare extrem de necesar să se asigure unitatea naţională interpalestiniană pe platforma Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, care prevede recunoaşterea Israelului şi o soluţie negociată", a punctat Rusia.

Moscova mai afirmă că puterile mondiale ar trebui să încerce să descurajeze colonizarea unor zone din Cisiordania, precum şi nerespectarea locurilor sfinte din Ierusalim.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.