Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia promite o recompensă de 1 milion de ruble pentru ascunzătoarea comandanţilor Azov

Presa ucraineană
Azov

Ministerul rus de Interne a anunţat miercuri că oferă o recompensă de un milion de ruble (circa 16.600 de euro) pentru informaţii despre ascunzătoarea comandanţilor batalionului ucrainean Azov, declarat recent organizaţie teroristă în Rusia, relatează agenţia EFE, scrie Agerpres.

Este vorba despre ucrainenii Konstantin Nemicev şi Serghei Veliciko, acuzaţi că au ucis şi torturat prizonieri de război ruşi, motiv pentru care au fost daţi în urmărire de autorităţile ruse în luna mai.

Ambii combatanţi, în vârstă de 26 şi respectiv 28 de ani, au fost de asemenea incluşi pe lista federală rusă cu cei mai periculoşi zece criminali.

Anunţul Rusiei despre recompensa pusă pe capul celor doi vine după asasinarea Dariei Dughina, fiica unui faimos intelectual ultranaţionalist rus, Aleksandr Dughin, pusă de Moscova pe seama serviciilor de informaţii ucrainene.

La începutul lunii august Curtea Supremă a Rusiei a declarat batalionul Azov drept organizaţie teroristă. Mulţi dintre combatanţii acestei unităţi au fost luaţi prizonieri de trupele ruse în timpul campaniei militare în Ucraina, mai ales la Mariupol. Unii dintre ei, inclusiv comandanţi, au fost transferaţi în închisori din Rusia.

Unii deputaţi ruşi au cerut pedeapsa cu moartea pentru membrii acestui batalion sau interzicerea prin lege a schimbului lor cu prizonieri ruşi. Conform separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, peste 500 de combatanţi ai batalionului Azov şi ai altor unităţi ultranaţionaliste ucrainene sunt suspectaţi de crime de război.

Batalionul de extremă-dreaptă Azov a fost creat în 2014 la Mariupol după ce separatiştii proruşi din regiunea Donbas au început lupta armată. Între timp, acest batalion a fost integrat în armata ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.