Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia propune stabilirea unei cote pentru exporturile de cereale, pe fondul pandemiei de coronavirus

cereale

Ministerul Agriculturii din Rusia a anunţat vineri că a propus stabilirea unei cote de şapte milioane de tone pentru exporturile de cereale ce vor avea loc în perioada aprilie - iunie, pentru a proteja furnizarea internă, în contextul extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Rusia este cel mai mare exportator global de grâu, în special spre Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, conform Agerpres.ro.

Citește și: Senzațional! Imaginile cu tânărul care a mers până în Iași dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță călare pe cal, au devenit virale pe rețelele de socializare

Propunerea urmează să fie supusă spre aprobare Guvernului, care a cerut săptămâna aceasta Ministerului Agriculturii să pregătească propuneri privind eventualitatea limitării exporturilor alimentare pe fondul răspândirii epidemiei.

Dacă măsura va fi aprobată, ea va acoperi principalele tipuri de cereale - grâu, secară, orz şi porumb - şi va ajuta la asigurarea stabilităţii pieţei alimentare interne, a precizat Ministerul Agriculturii.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

În perioada iulie - decembrie 2019, Rusia a exportat 25,2 milioane de tone de grâu, secară, orz şi porumb, iar în perioada ianuarie - 26 martie aceste exporturi au totalizat 7,2 milioane de tone, a informat Ministerul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.