Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin accelerează nebunia. A scos din arsenal racheta hipersonică de croazieră Avangard. Dezvoltă o viteză de 27 de ori viteza sunetului (Video)

The Times
Avangard racheta hipersonica

Începe un exercițiu al Forțelor Strategice de Rachete în regiunea Orenburg, informează Ministerul rus al Apărării. „Peste 3.000 de militari și peste 300 de echipamente sunt implicate în exercițiul de comandă și personal cu formațiunea de rachete din regiunea Orenburg”, a declarat Ministerul rus al Apărării, potrivit Interfax.

Vezi și: Și dacă Putin nu a greșit calculul? Dacă țintele sale reale sunt bogățiile energetice din estul Ucrainei? (Analiza)

La exercițiul din Orenburg va participa și un regiment de rachete hipersonice de croazieră Avangard, care călătoresc cu de 27 de ori viteza sunetului (Mach 27). Primul astfel de sistem a fost dat în folosință în decembrie 2019.

Potrivit departamentului, acesta este un exercițiu planificat, care va avea loc sub supravegherea personală a comandantului Forțelor Strategice de Rachete în cooperare cu formațiunile Districtului Militar Central.

„În conformitate cu planul de pregătire al Forțelor Strategice de Rachete pentru 2022, comisia de comandă a Forțelor Strategice de Rachete efectuează un control cuprinzător al formațiunii de rachete Orenburg cu un exercițiu de comandă și personal cu formațiunea de rachete din Iasnensk”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

În timpul exercițiului se va elabora retragerea din atacuri a unităților Forțelor Strategice de Rachete, contracararea mijloacelor moderne și promițătoare de atac aerian, precum și avertismentul asupra amenințării utilizării acestora.

„Scopul principal al exercițiului este de a îmbunătăți coerența organelor militare de comandă și control, de a evalua abilitățile practice ale ofițerilor de comandă și control ai unei formațiuni de rachete, precum și ale unităților militare în cursul pregătirii și conducerii luptei”, a transmis Ministerul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.