Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia răspunde cu aceeași monedă: Toți congresmenii americani și toți senatorii canadieni au fost trecuți pe lista de sancțiuni

DW
rusia sua

Rusia introduce sancțiuni împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, inclusiv conducerea și președinții comisiilor, care vor fi interziși în Federația Rusă, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

"Ca răspuns la următorul val de sancțiuni antirusești impuse de administrația [președintelui american] Joe Biden la 24 martie împotriva a 328 de deputați din Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, ceea ce, ținând cont de parlamentarii ruși aflați anterior pe lista neagră, reprezintă aproape întreaga componență a acesteia, sunt introduse sancțiuni în oglindă împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanților din SUA", se arată în text.

"Aceste persoane, inclusiv conducerea și președinții comisiilor Camerei inferioare a Congresului SUA, sunt incluse permament pe lista de interdicție a Rusiei. Alături de alți legislatori actuali, ca președinta [Camerei Reprezentanților din SUA] Nancy Pelosi, care a avut anterior interdicție de a intra în Federația Rusă , "listarea" pe bază de reciprocitate vizează toți congresmenii americani", a adăugat ministerul.

Senatorii canadieni

Rusia, ca răspuns la includerea pe lista neagră a întregii componențe a Consiliului Federației din Federația Rusă, a introdus restricții împotriva a 87 de senatori canadieni.

"În legătură cu decizia autorităților canadiene, care au anunțat, la 24 martie anul curent, că întreaga componență a Consiliului Federației a Adunării Federale a Federației Ruse a fost inclusă pe lista neagră a persoanelor supuse restricțiilor și sancțiunilor, inclusiv interdicția de a intra în țară, sunt introduse contramăsuri pe bază de reciprocitate împotriva senatorilor canadieni", se arată în comunicat.

Se explică faptul că senatorii sunt trecuți permanent pe lista de oprire ca răspuns la acțiunile Canadei. "Aceste persoane sunt incluse în mod permanent în lista de oprire a Rusiei ca răspuns la măsurile ostile luate de Ottawa, care, contrar intereselor naționale, încearcă să fie în fruntea cursului rusofob al actualei administrații americane", a declarat Ministerul rus de Externe.

De asemenea, ministerul a anunțat "natura dependentă" a politicii externe canadiene, menționând că dacă Ottawa continuă "linia mioapă", nu poate decât să sporească daunele aduse relațiilor ruso-canadiene. Departamentul diplomatic a adăugat că, în viitorul apropiat, Moscova va anunța noi contra-sancțiuni împotriva Canadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.