Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, reacția VIRULENTĂ după noile sancțiuni ale UE: Decizia este ilegală

rusia ue

Rusia a afirmat sâmbătă că decizia Uniunii Europene de a sancţiona un adjunct al ministrului rus al energiei în legătură cu livrarea de turbine cu gaz Siemens peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Moscova, este ilegală şi motivată politic, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.ro

UE a impus prima dată sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea în 2014 a peninsulei Crimeea. Vineri, UE a luat măsuri suplimentare ca răspuns la furnizarea de turbine cu gaz Crimeii, care încalcă sancţiunile existente.

ULTIMA ORĂ: Codurile de caniculă, extinse. HARTA zonelor vizate


''Interferenţa într-o dispută între două entităţi comerciale este o încălcare directă a normelor legale internaţionale. Ministerul rus al Energiei nu are nici o îndoială că UE a luat această decizie bazată doar pe motive politice'', se afirmă într-un comunicat al ministerului respectiv. 

Potrivit AFP, trei responsabili ruşi, inclusiv adjunctul ministrului rus al energiei Andrei Cerezov, figurează de vineri pe lista neagră a UE care le interzice să călătorească în Uniunea Europeană şi le blochează bunurile pe teritoriul UE. Sunt vizate, de asemenea, trei întreprinderi. 

În iulie, Siemens a declarat că turbinele, livrate de către grupul german unor întreprinderi ruseşti, au fost deturnate, ''contrar voinţei sale'', către Crimeea, care se confruntă deseori cu pene de curent masive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.