Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează la criza din R. Moldova

rusia kremlin

Rusia îndeamnă Occidentul să dea dovadă de reținere în ceea ce privește criza politică din Republica Moldova, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe fondul amplelor manifestații de protest de la Chișinău împotriva învestirii noului guvern moldovean, a relatat agenția de presă RIA Novosti.

'Sperăm că această criza prelungită în Republica Moldova va fi depășită într-un cadru legal, în baza libertății de exprimare și, desigur, a principiilor democratice', a afirmat Zaharova, subliniind că, în acest context, Moscova face apel la partenerii ei occidentali să manifeste reținere.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse și-a exprimat regretul că procesul de formare a guvernului în Republica Moldova 'capătă uneori caracterul unui conflict deschis între diferite forțe politice'. 'Federația Rusă își confirmă interesul pentru dezvoltarea unor relații cu o Republică Moldova stabilă și prietenoasă', a afirmat ea.

Învestirea guvernului condus de Pavel Filip în parlamentul de la Chișinău a fost marcată miercuri seara de o amplă acțiune de protest care a degenerat în violențe între manifestanți și forțele de ordine. Zeci de protestatari au forțat intrarea parlamentului, reușind chiar să pătrundă în clădire, dar la scurt timp au fost evacuați de scutieri.

Circa 31 de persoane au fost rănite, între care 27 de polițiști în urma violențelor de miercuri, a indicat joi noul ministru de moldovean de interne Alexandru Jizdan. Potrivit acestuia, 11 polițiști au fost spitalizați. Parchetul de la Chișinău a declanșat urmărirea penală în cazul violențelor de miercuri seara.

Protestele din capitala Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale, vor continua și vineri, după cum au anunțat organizatorii manifestațiilor — Platforma civică 'Dreptate și Adevăr' (DA), Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru (de stânga, proruse). Mii de oameni au ieșit și joi în stradă la Chișinău cerând anularea votului de învestire a guvernului premierului Pavel Filip și alegeri anticipate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.