Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reclamă nereguli grave în portul din Istanbul: 'Exercită presiuni asupra experților noștri!'

navă, bosfor

Abuzurile asupra coridorului umanitar în cadrul acordurilor de la Istanbul privind exportul de alimente ucrainene și normalizarea exporturilor agricole rusești nu pot fi ignorate, în special având în vedere atacul terorist asupra Podului Crimeii, se afirmă într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei privind îndeplinirea acestor acorduri, care a fost publicat vineri, informează Rador.

Surse din cadrul MAE rus au subliniat că, în ciuda dezechilibrelor în implementarea acordurilor de la Istanbul, reprezentanții Rusiei din Centrul Comun de Coordonare continuă să lucreze cu bună-credință pentru implementarea operațiunii de export a alimentelor ucrainene prin Marea Neagră.

"Dacă pentru transportarea primului milion de tone a fost nevoie de trei săptămâni, acum pentru transportarea aceluiaşi volum este necesar puțin mai mult de o săptămână. O astfel de rată și eficiență ridicată este în mare parte atinsă datorită sarcinii maxime pe care o au specialiștii noștri" - au explicat surse din cadrul Ministerului rus de Externe.

"În plus, în portul din Istanbul se creează în mod artificial o flotă mare de nave pentru a exercita presiuni asupra experților noștri cu scopul de a relaxa controalele și a accelera procedura de inspectare a încărcăturii. În cadrul implementării "Inițiativei Mării Negre", peste 70 de nave au fost reținute, iar unele au fost suspendate pentru încălcări sistematice legate de nerespectarea regulilor de navigație pe coridorul maritim și încercări de contrabandă în depozite special echipate" - au precizat sursele citate. Astfel de abuzuri asupra coridorului umanitar nu pot fi ignorate, în special având în vedere ancheta în desfăşurare privind livrarea de explozibili pentru atacul asupra Podului Crimeii din 8 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.