Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recrutează luptători din Nepal. Poliția nepaleză explodează: E trafic de persoane

pravda.com.ua
soldati rusi raniti

Poliţia din Nepal a reţinut 10 persoane despre care afirmă că au cerut tinerilor şomeri sume uriaşe de bani pentru vize de călătorie, apoi i-au trimis pentru recrutare ilegală în armata rusă, a declarat miercuri un oficial, relatează Reuters, scrie News.ro.

Nepalul a cerut Moscovei în această săptămână să nu-i mai recruteze cetăţenii în armata rusă şi să trimită înapoi acasă orice soldat nepalez din forţele sale armate, după ce şase dintre cetăţenii săi care servesc în armata rusă au fost ucişi. Nepalul, ţară care se află între China şi India, a cerut Rusiei să despăgubească familiile cetăţenilor nepalezi ucişi.

Şeful poliţiei din districtul Kathmandu, Bhupendra Khatri, a declarat că 10 persoane se află în custodia poliţiei după ce au fost reţinute în ultimele zile în urma unor ponturi. "Discutăm cu avocaţii guvernului despre acest caz şi îi vom prezenta în faţa instanţei", a declarat Khatri pentru Reuters. El nu a precizat când vor apărea în instanţă.

Khatri a declarat că deţinuţii au taxat în mod ilegal fiecare persoană cu până la 9.000 de dolari şi i-au trimis în Rusia cu "vize turistice", în principal prin Emiratele Arabe Unite. Ei au fost apoi recrutaţi în armata rusă. "Este un caz de trafic de persoane, crimă organizată", a adăugat Khatri.

Soldaţii nepalezi, numiţi Gurkha, sunt cunoscuţi pentru curajul şi abilităţile lor de luptă şi au servit în armatele britanică şi indiană după independenţa Indiei în 1947, în baza unui acord între cele trei ţări. Nu există un astfel de acord cu Rusia.

Milioane de nepalezi sunt angajaţi în activităţi civile - în principal ca muncitori în industrie şi pe şantierele de construcţii - în Coreea de Sud, Malaezia şi Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.