Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recunoaște implicarea politică și economică în Republica Moldova: Trebuie să intensificăm presiunile pe Chișinău

Inquam Photos / Andrei Mardari
proteste moldova

Rusia vrea să intensifice mecanismele de influență politică și economică pe Republica Moldova pentru a slăbi presiunile Chișinăului pe Tiraspol. Cu un îndemn în acest sens a venit membrul Consiliului pentru Drepturile Omului de pe lângă președintele Rusiei, Aleksandr Brod, citat de RIA Novosti.

”Dacă analizăm comentariul purtătorului de cuvânt al președintelui Rusiei, șeful statului înțelege problema actuală a regiunii, misiunea pacificatoare rusă în Transnistria va fi continuată. Consideră că țara noastră trebuie să intensifice mecanismele de influență politică și economică asupra R. Moldova cu scopul de a slăbi presiunile pe Transnistria și de a relua contactele de lucru dintre Tiraspol și Chișinău, fapt care va contribui la evitarea scenariului militar” a declarat Brod.

Potrivit lui, noua guvernare a R. Moldova intenționează să adopte o politică anti-rusească și mai radicală și să crească presiunile pe Transnistria.

”Noul premier, prin declarațiile sale, a demonstrat intențiile agresive ale R. Moldova. Această poziție a Chișinăului este alimentată constant de Occident, în ultimii ani are loc o alimentare substanțială a bugetului militar al R. Moldova. A crescut presiunea politică și economcă pe Transnistria, unde locuiesc în jur de 200 de mii de cetățeni care au pașapoarte rusești” a mai declarat oficialul rus.

De asemenea, Brod a repetat retorica Tiraspolului, care acuză Chișinăul că limitează livrările de alimente, medicamente și alte mărfuri de primă necesitate în regiunea separatistă, fapt care ar scădea exponențial nivelul de trai al transnistrenilor.

 

El s-a referit și la ”legea separatismului”, adoptată recent de Parlamentul de la Chișinău, notând că aceasta i-ar permite R. Moldova să efectueze rețineri în masă ale persoanelor incomode din Transnistria și să deschidă pe numele lor dosare penale pentru ”separatism”.

 

Astfel, Brod a repetat manipulările Tiraspolului, care a lansat aceleași acuzații la adresa Chișinăului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.