Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia respectă decizia Serbiei de a se retrage de la exerciţiile militare din Belarus şi menționează că nu va deschide o anchetă în cazul Navalnîi

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Moscova a declarat joi că respectă decizia Serbiei de a-şi retrage participarea de la exerciţiile militare comune cu Rusia şi Belarus, ce urmează să aibă loc în cursul lunii în această din urmă ţară, zguduită de proteste după alegerile prezidenţiale controversate de la 9 august, transmite Reuters.

Serbia şi-a suspendat miercuri timp de şase luni participarea la exerciţii militare cu forţe străine, după ceea ce guvernul a descris drept presiuni 'enorme şi nemeritate' din partea Uniunii Europene asupra Belarusului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Serbia este stat candidat la aderarea la UE.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit joi despre o posibil neînţelegere în ce priveşte declaraţia premierului italian Giuseppe Conte potrivit căreia preşedintele rus Vladimir Putin a promis crearea unei comisii care să investigheze cazul lui Aleksei Navalnîi.

'Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane", a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Potrivit lui Peskov, Moscova nu vede nici acum niciun motiv pentru a deschide o anchetă penală cu privire la boala lui Navalnîi, aflat sub tratament într-un spital din Berlin, după ceea ce Germania a numit a fi o tentativă de asasinare a opozantului.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

Conform Kremlinului, Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi şi nu a primit deocamdată niciun fel de date medicale din Germania.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că există o 'şansă substanţială' ca otrăvirea opozantului să fi fost ordonată de înalţi oficiali ruşi. Moscova consideră această declaraţie ca 'inacceptabilă', a reacţionat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.