Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia respinge toate acuzaţiile formulate de Ucraina la Curtea Internaţională de Justiţie

Acuzaţiile Kievului la cea mai înaltă instanţă a Naţiunilor Unite, potrivit căruia Rusia a participat la conflictul armat din estul Ucrainei, sunt nefondate, a declarat marţi avocatul Rusiei, relatează DPA, potrivit agerpres.

Nu există nicio bază legală sau dovadă pentru acuzaţii, a declarat avocatul Roman Kolodkin la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

Vladimir Putin GRAŢIAZĂ o femeie condamnată pentru ÎNALTĂ TRĂDARE - FOTO

Ucraina a acuzat Rusia că ar fi furnizat arme şi finanţare separatiştilor proruşi în estul ţării, încălcând Convenţia ONU împotriva finanţării terorismului.

Kolodkin a afirmat că este vorba de un conflict armat intern şi nu de terorism. El a cerut ca instanţa să respingă acuzaţiile.

Rebeliunea separatistă prorusă a izbucnit în estul Ucrainei, în apropiere de graniţa rusă, în urmă cu trei ani ca răspuns la înlăturarea fostului preşedinte prorus pe fondul protestelor de masă la care s-au cerut legături mai strânse cu Occidentul.

Rusia, care a criticat îndepărtarea fostului preşedinte ucrainean şi a calificat-o drept o lovitură de stat sprijinită de Occident, susţine cu fermitate că, deşi sprijină cauza unor grupuri separatiste care luptă împotriva armatei ucrainene şi a acordat ajutoare umanitare, nu le-a furnizat arme separatiştilor. În schimb, Ucraina a acuzat Rusia că duce un război 'prin procură'.

Şeful Fiscului ucrainean rămâne în AREST. Instanţa a stabilit o cauţiune COLOSALĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.