Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia rupe toate punțile - Banca Centrală recomandă retragerea valutei din țările care au impus sancțiuni

Twitter
Rusia steag

Banca Centrală a Rusiei a recomandat joi Guvernului de la Moscova să ordone companiilor de stat să îşi transfere rezervele valutare din ţările "neprietenoase'', care au impus sancţiuni Moscovei, spre ţările care nu au impus astfel de sancţiuni, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

De asemenea, Banca Rusiei a anunţat că va introduce noi măsuri destinate să reducă operaţiunile în dolari şi euro ale băncilor comerciale, accelerând un fenomen de de-dolarizare prin care oficialii speră că vor putea proteja economia rusească şi cetăţenii de unele restricţii internaţionale.

Occidentul a impus sancţiuni fără precedent sectorului bancar rusesc, ca răspuns la invadarea Ucrainei, blocând accesul marilor bănci ruseşti la sistemul global de plăţi SWIFT şi limitând capacitatea lor de a opera cu valută. În replică, Moscova consideră 'neprietenoase' toate statele care i-au impus sancţiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA şi toate statele membre ale Uniunii Europene.

"Se recomandă organizaţiilor non-financiare să îşi transfere fondurile în valută acumulate în ţările "neprietenoase'' spre alte ţări", susţine Banca Rusiei într-un raport privind piaţa financiară.

Anterior, Banca centrală a Rusiei a ordonat unor companii să nu mai publice bilanţuri financiare. Joi, instituţia a revenit şi a apreciat că este important să fie reluată publicarea situaţiilor financiare, reducând în paralel riscurile sancţiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.