Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a transformat în tărâmul morții: Cel mai grav bilanţ lunar

Cristi Șelaru
Moscova biserica

Rusia a înregistrat 74.893 de decese legate de COVID-19 în octombrie, lună cea mai neagră de la începutul pandemiei în această ţară, a anunţat vineri agenţia de statistică Rosstat, notează AFP.

Bilanţul total al pandemiei din Rusia a ajuns astfel la peste 520.000 de morţi la sfârşitul lui octombrie, potrivit Rosstat, care are o definiţie mai largă a deceselor legate de virus decât numărătoarea guvernamentală, scrie agerpres.ro.

Potrivit acestui bilanţ, Rusia (145 de milioane de locuitori) este a treia cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

Numărătoarea guvernului rus, care se bazează pe o definiţie foarte restrictivă a deceselor din cauza coronavirusului, raportează, la rândul său, 278.857 de decese de la începutul pandemiei, conform ultimelor date.

La începutul toamnei, Rusia a fost puternic lovită de un nou val de coronavirus cauzat de varianta Delta, o explozie a situaţiei facilitată de neîncrederea publicului în vaccinuri.

Ţara dispune de mai multe vaccinuri din concepţie proprie, printre care Sputnik V, dar numai 39,9% din cei aproximativ 145 de milioane de ruşi sunt complet imunizaţi în prezent, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

După un lockdown strict în primăvara anului 2020, autorităţile au refuzat reintroducerea unor măsuri severe, în pofida noilor valuri epidemice, cu scopul de a limita pierderile economice.

În octombrie, însă, guvernul s-a resemnat să închidă serviciile "neesenţiale" din Moscova pentru 11 zile, iar la nivel naţional preşedintele Vladimir Putin a ordonat o săptămână liberă între 30 octombrie şi 7 noiembrie.

Dacă ţara nu mai bate în prezent recordurile zilnice de contaminări şi decese, cifrele rămân ridicate, cu 32.930 de noi contaminări şi 1.217 de decese înregistrate vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.