Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia salută discuția Xi - Zelenski, dar acuză în continuare Ucraina: Kievul respinge 'inițiativele raționale' pentru rezolvarea crizei

Ria Novosti
Maria Zaharova

Moscova salută eforturile Chinei de a stabili un proces de negociere între Rusia și Ucraina, dar ia act de respingerea de către Kiev a "inițiativelor raționale" pentru rezolvarea crizei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Precizăzile vin după anunțul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut convorbiri telefonice cu președintele chinez Xi Jinping.

"Remarcăm disponibilitatea părții chineze de a face eforturi pentru a stabili un proces de negociere. Vedem o consonanță largă a abordărilor noastre principiale cu prevederile documentului de poziție relevant publicat de Ministerul chinez de Externe pe 24 februarie", a declarat Zakharova ca răspuns la o întrebare din presă în legătură cu o convorbire telefonică între președintele chinez Xi Jinping și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe.

"În același timp, credem că problema nu este lipsa unor planuri bune. Până în prezent, regimul de la Kiev și-a demonstrat respingerea oricărei inițiative raționale care vizează o soluționare politică și diplomatică a crizei ucrainene, iar eventualul acord la negocieri este condiționat de ultimatumuri cu cereri evident nerealiste", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Context

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat miercuri că președintele chinez Xi Jinping a avut o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Presa notează că aceasta este prima conversație între liderii politici din februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.