Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia schimbă placa și își amenință dușmanii, în prag de prezidențiale: 'Vom CURMA orice încercare'

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Rusia va curma orice încercări distructive din partea altor state de a se amesteca în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, a avertizat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, relatează agenţia de presă oficială TASS.

'Avem informaţii despre planuri de amestec distructiv din partea unor ţări în afacerile interne ale Rusiei în contextul campaniei prezidenţiale', a afirmat reprezentanta MAE rus. 'Aş dori să vă reamintesc încă o dată că astfel de încercări vor fi curmate sever, iar dacă nu vor înceta, atunci vom fi obligaţi să luăm măsuri de represalii adecvate, inclusiv prin reacţia publică şi dezvăluirea datelor disponibile', a adăugat ea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Cum fentează dezvoltatorii imobiliari legea prin programul Prima Casă

Aceste declaraţii intervin în contextul în care Rusia însăşi este acuzată de Occident de amestec în mai multe alegeri din Europa şi din SUA, prin atacuri informatice, ştiri false (fake news) şi propagandă. Kremlinul neagă orice amestec şi invocă o campania antirusească.

Conform sondajelor, Putin, care a dominat politica rusă în ultimii 17 ca preşedinte sau premier, va câştiga fără probleme un nou mandat prezidenţial, de data aceasta de şase ani, ceea ce îi va permite să conducă ţara până în 2024, când va împlini 72 de ani.

Citește și: S-a aflat! Care este prețul real pe care Hagi l-a plătit pentru fiul său, Fiorentinei

Principalul său contracandidat, opozantul Aleksei Navalnâi, nu a fost lăsat să participe la aceste alegeri, din cauza unei condamnări penale, pe care el o contestă, denunţând că dosarul a fost fabricat de autorităţi. Navalnâi a lansat un apel către susţinătorii săi, îndemnându-i să boicoteze alegerile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.